U bevindt zich hier > welkom » atelier » Graveren

Graveren

1. machinale gravure
De machinale gravure wordt zoals de methode zegt middels een machine aangebracht. Wanneer de graveur door het sjabloon heen gaat wordt met de diamantstift weggeduwd. Hierdoor ontstaat een goed leesbare gravure. Dit type machinale gravures kunnen altijd in rechte lijn worden gegraveerd. Tevens moet het materiaal vlak zijn en maakt de keuze weinig uit, als het maar dik genoeg is. Deze Methode van graveren komt bij ons niet veel meer voor, door de komst van de computer graveer machine, deze machine staat op een andere locatie van ons. 

2. Computer graveer machine (machinaal)
Deze manier van graveren komt overeen met de machinale gravure, alleen is de letterbak vervangen door een beeldscherm en toetsenbord, en graveert de computer zelf na “akkoord” van de graveur. Bij deze machine worden vier lettertypes gebruikt in onze zaak voor de dagelijkse gravuren, deze machine staat bij ons in de zaak. 

3. Lasergraveren
Een nieuwe methode van graveren is het lasergraveren. Hiermee wordt met een laser materiaal weggebrand uit het te graveren oppervlak i.p.v. weggeduwd. Hierdoor ontstaat er een gravuretekst, afbeelding, logo of een ander gewenst resultaat, het grote woordeel is dat de letters “dikte” hebben, terwijl het bij de machinale gravure altijd maar één lijn is die gegraveerd wordt. De mogelijkheden in resultaat zijn dus veel groter dan een machinale gravure en minder tijdsintensief dan de handgravure. De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt, ook vingerafdrukken en eigen handschrift behoren tot de mogelijkheden. Bij deze machine worden zestien lettertypes gebruikt in onze zaak voor de dagelijkse gravuren, deze machine staat bij ons in de zaak.


4. Handgravure.
Naast een machinale en lasergravure bieden wij u de ambachtelijke handgravure aan. Echt zilveren en gouden artikelen kunnen worden voorzien van dit type gravure. Onze handgraveur schrijft eerst de gravuretekst met de hand op het materiaal. Wanneer dit goed en in de juiste verhouding is aangebracht kan met een graveersteker de gravure verdiept weggestoken worden uit het zilveren of gouden oppervlakte. Tegenwoordig zie je het minder vaak, maar bij de trouwringen van Opa en Oma zie je het vaak terug. Dit is het echte ambachtswerk, een kunde waar jaren van opleiding en oefenen tegen over staat. Ook kunnen familie wapens met de hang gegraveerd worden, evenals stenen, dit type van graveren besteden wij uit aan onze handgraveur, de sieraden gaan van hand naar hand, worden niet opgestuurd.

 

 

Refurbished

Breil Chronograaf 2519750564Breil Chronograaf 2519750564
Prijs: 145,-

Bekijk dit item
Alle items

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Laatste Nieuws

- Bead-It

Overzicht nieuws