Reparaties

Voor onderhoud en reparatie van horloges kunt U bij ons terecht.

Werkzaamheden op locatie

 

 

 

Onze mensen kunnen kleine reparaties en aanpassingen uitvoeren op locatie, hierdoor hebben onze klanten hun horloge vaak snel weer terug omdat ze niet opgestuurd hoeven te worden, qua werkzaamheden moet je dan denken aan:

- het wisselen van batterijen (vervangen van batterij bij gouden horloge 1-2 dagen)
- vervangen of vernieuwen van de aanzetpinnen of slotpennen
- vernieuwen van horlogeband (standaard leder en staal op voorraad)
- het waterdicht testen van horloges 7 ATM.
- het waterdicht testen van horloges 10 ATM.

Externe horlogemaker

Voor het repareren van horloges waarbij het horloge gedemonteerd moet worden werken we met twee vertrouwde bedrijven samen, naargelang verdelen we de soort reparatie naar de betreffende reparateur. Wanneer het horloge opgestuurd wordt gebeurd dit altijd verzekerd, bij horloges van € 1000,- of meer wordt er een extra bedrag betaald voor de verzekering.

Categorie horloge externe reparateur A.
Dit bedrijf kan bijna alle horloge repareren, omdat het contacten heeft met merken zelf. Hierdoor krijgen zij onderdelen toegestuurd en kunnen daarmee het uurwerk weer in orde maken. Dus wilt U
het originele glas of de originele kroon weer terug op Uw horloge, dan is dit de reparateur die we gebruiken.

Alles wordt automatisch gemaakt tot een bedrag van € 90,- Daarboven volgt een prijsopgave. Bij Annulering van een prijsopgave en de reparatie komt retour op verzoek van de klant wordt er € 42,- betaald aan onderzoekskosten (onderzoekkosten + porto + administratie). Reparatietijd meestal 3-4 weken.

Categorie horloge externe reparateur B.
Deze reparateur kan heel veel repareren, maar kan niet aan de originele onderdelen komen. Het beste kun je het uitleggen als zijnde correcties aan het uurwerk.

enkele voorbeelden:
- keilen (indexen) vast zetten
- standaard Kroon en stift (merkloos)
- Wijzers stellen
- Wijzerplaat poten vernieuwen
- Batterij vervangen containerkast
- Glas (bijgaand) vast kitten (m.u.v. horloges met glaspakking)

Alles wordt automatisch gemaakt tot een bedrag van € 50,- Daarboven volgt een prijsopgave. Bij Annulering van een prijsopgave en de reparatie komt retour op verzoek van de klant
wordt er € 25,- betaald aan onderzoekskosten (onderzoekkosten + administratie). Deze reparaties gaan van hand tot hand en worden niet opgestuurd.

 

 

Verzorgen en begeleiden van reparatie van de exclusieve merken

 

 

 

Sommige exclusieve horlogemerken sturen geen onderdelen af voor reparatie, het horloge moet voor reparatie dan naar het merk in kwestie opgestuurd worden, wij werken samen met deze bedrijven, en kunnen dus voor U het horloge opsturen zodat het gemaakt kan worden. Vraag van te voren wel even naar de voorwaarden die de importeur stelt, deze verschillen per horlogemerk. Denk dan aan levertijd, onderzoekskosten en verzendkosten.

Wij voeren o.a. de volgende aan

Merken