Oud goud verwerken tot een prachtig nieuw sieraad

Goud heeft iets magisch het werd al gebruikt door de oude Egyptenaren en kan mits op de juiste manier elke keer weer opnieuw gebruikt worden om een ander sieraad van te maken. De methode om goud te hersmelten en er een nieuw sieraad van te maken hebben wij bij juwelier Jules leijnen geperfectioneerd, er ontstaan dan ook de mooiste sieraden, gemaakt van de oude sieraden. Bij ons is deze methode bekend alszijnde sieraden die gemaakt zijn op de Legacy manier. Wanneer wij sieraden maken op deze manier nemen wij het gietproces ook op (film) zodat de klant kan zien dat het nieuwe sieraad daadwerkelijk is gegoten van de oude spullen. Het moet wel gezegd zijn dat dit voornamelijk geldt voor geelgoud. Bij witgoud is dit moeilijker en stuit je vaker op problemen.

Vaak is het zo dat de klant een idee heeft van het nieuwe sieraad. Wanneer dit het geval is gaat de goudsmid in dit geval de ontwerper samen met de klant op zoek naar de nieuwe vorm van Het Sieraad. Deze methode vergt veel tijd en aandacht. Momenteel is er helaas geen ruimte voor deze mogelijkheid door drukte.

Gelukkig Kunnen we van reeds bestaande ontworpen sieraden een prachtig nieuw stuk maken van uw oude goud. Wij hebben inmiddels een flinke Bibliotheek aan sieraden van Elk type, omdat de ontwerpfase en tekenfase bij dit soort opdrachten komen te vervallen is de weg naar het nieuwe sieraad vele malen korter maar zeker niet minder bijzonder of mooi.

Hierinder tonen we U enkele voorbeelden van sieraden in onze bibliotheek.

Wij voeren o.a. de volgende aan

Merken