U bevindt zich hier > welkom » sieraden » Merken zilver » Trollbeads

Trollbeads

Geschiedenis
Er was eens…
Sommige waargebeurde verhalen zijn net sprookjes. Zoals het verhaal van trollbeads, dat begint in de jaren ’70 in Kopenhagen. Søren Sølvsmed legt zijn eerste trollbeads kraal in de etalage van zijn vader, de edelsmid Svend Nielsen. Lise Aagaard, de dochter van Svend, ziet hier wat trollbeads met mensen doet. Samen met haar man Peter en de hele familie Aagaard-Nielsen weet ze trollbeads uit te bouwen tot een wereldwijd succes.
“trollbeads is meer dan kralen, trollbeads gaat over mensen”, zegt Lise Aagaard. In iedere kraal zit het verhaal van de kunstenaar. En in iedere armband of collier zit het verhaal van de drager.

De Ontwerpers
Achter iedere kraal zit een eigen gedachte, een eigen wereld. Hoe kan dat ook anders? De collectie is ontworpen door meer dan 20 eigenzinnige ontwerpers uit Denemarken en daarbuiten. Iedere ontwerper heeft met zijn of haar eigen bezieling, ervaring, filosofie, gedachten en vaardigheden unieke trollbeads ontworpen.

Materialen
De ontwerpers maken hun trollbeads in 18 karaat goud, Sterling Zilver, Italiaans Murano glas, natuurlijke parels en prachtige stenen. Mooier kan bijna niet. Soms worden de originele modellen in hun karakteristieke vorm gemaakt van harde was, gegoten en afgewerkt in metaal, soms komen ze direct uit het eindmateriaal of worden ze gemodelleerd vanuit een warme vlam. In sommige modellen worden daarna stenen gezet.

 

Site: Bekijk website

 

Refurbished

Seiko Arctura SBVW0031Seiko Arctura SBVW0031
Prijs: 395,-

Bekijk dit item
Alle items

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte