U bevindt zich hier > welkom » actie & nieuws » Persberichten » Dieven waren geen slimmeriken

Dieven waren geen slimmeriken

door Guus Spijkers. maandag 15 september 2008 | 11:55

TILBURG - "Het was zeker geen slimmerik die probeerde de ruit van mijn juwelierszaak aan diggelen te slaan", kijkt Jules Leijnen terug op de (mislukte) overval zondagnacht. "Met een baksteen krijg je deze gepantserde ruiten niet stuk. Bovendien bevindt zich achter de ruit ook nog een doorzichtig rolluik".

Om 2.41 werd eigenaar Leijnen gistermorgen uit zijn bed gebeld door de meldkamer van de politie dat het alarm in zijn zaak aan de Heyhoef in Reeshof was afgegaan. Binnen tien minuten was de juwelier ter plaatse, maar van de dader(s) was geen spoor meer te vinden. "Het winkelcentrum was totaal uitgestorven toen ik arriveerde. Er wonen boven de winkels veel oudere mensen, maar er was niemand te zien. Ik ben nog rond gaan kijken, maar zag geen verdachte figuren".

Volgens Leijnen hadden de inbrekers het gemunt op de etalage waarin Breil-horloges liggen uitgestald. "Ik heb er daar een stuk of tien liggen met een gemiddelde prijs van 500 euro. Volgens mij hebben ze het met één baksteen geprobeerd, want die lag in drie stukken voor de winkel. Verder kon ik niets vinden en is er ook niets anders vernield".

Ofschoon de dieven met lege handen vertrokken, zit Leijnen toch met een schadepost. De etalage moet gerepareerd worden; er moet een noodvoorziening komen en dat neemt enkele dagen in beslag. "Zoals ik de schade nu beoordeel, kom ik snel op 5000 euro uit".

Het is de eerste keer dat de juwelierszaak in de Reeshof met een kraak werd geconfronteerd. De zaak aan het Wagnerplein kreeg vorig jaar nog ongewenst bezoek. En ook de derde winkel aan het Koningsplein bleef in het verleden niet verschoond van een overval. Legendarisch is het verhaal van de aanwezigheid van een aap in de zaak van Jules Leijnen senior. Het beest joeg alleen al door zijn verschijning de inbrekers op de vlucht. "Maar dat is allang geleden", aldus Leijnen jr. "Voordat ik geboren was, 35 jaar geleden".

 

Refurbished

Breil Chronograaf 2519750564Breil Chronograaf 2519750564
Prijs: 145,-

Bekijk dit item
Alle items

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Laatste Nieuws

- Bead-It

Overzicht nieuws